Studenten bouwen auto van vlas en suikerbieten

Auto van vlas en suikerbieten

Studenten van de technische universiteit in Eindhoven hebben de allereerste echt duurzame auto in de wereld ontwikkeld. Ze hebben geen staal gebruikt voor de carrosserie maar vlas en suikerbieten. Met deze auto willen ze meer bewustzijn creëren omtrent het productieproces van auto’s. Want een duurzame auto moet niet alleen duurzaam zijn in het rijproces maar ook bij de productie.

Klaar voor de toekomst

Tijdens het ontwerpen van de auto is rekening gehouden met meerdere nieuwe ontwikkelingen. Zo kan de bestuurder per rit uitrekenen hoeveel accu capaciteit hij nodig heeft en daarna beslissen meer of juist minder accu’s mee te nemen. Bovendien is het mogelijk om in te spelen op moderne car sharing programma’s doordat NFC readers in de deuren zijn geplaatst. Hierdoor krijgen specifieke gebruikers toegang tot een auto en de navigatie weet dan meteen wat de thuisbasis en de werkplek is en zelfs de favoriete playlist met muziek kan klaar staan om afgespeeld te worden.

TU/ecomotive

Elk jaar werken er op de technische universiteit in Eindhoven nieuwe studenten aan het ecomotive project. In voorgaande jaren zijn de Isa en de Nova ontwikkeld en afgelopen jaar de Lina. Wie deze auto met eigen ogen wil zien kan de website van de studenten in de gaten houden want daar is te zien tijdens welke evenementen zij hun conceptcar aan een groter publiek zullen tonen. Volgend jaar zal een nieuwe groep studenten de uitdaging aangaan om een opvolger voor de Lina te ontwikkelen.

Zie ook: Duurzame mobiliteit met LEF®